Wat is de vispas en heb je die echt nodig?

Lekker even met je vishengel erop uit, hoort er voor vele Nederlanders echt bij. Een voorntje, stekelbaarsje of een dikke snoek of karper. Nederland is een echt vis-land. Je kunt geen rivier of meer voorbij zonder dat je hier een aantal mensen ziet vissen.

Sommige vissers gaan er met vishengel, stoel, tent en hele mikmak op uit, waar andere vissers een hengel en schepnet in de hand nemen en naar hun stekje gaan. Uiteraard is er een verschil tussen de mensen die alleen als tijdverdrijf vissen en de mensen die er echt een uitgebreide hobby of zelfs sport van maken.

Iedereen die in Nederland wil vissen, op wat voor vissen dan ook en in wat voor water dan ook, je moet altijd in het bezit zijn van een vispas.

Wat is een vispas en waar en waarom heb je deze nodig?

Heb je naast een vishengel nog meer nodig om te kunnen vissen?

Wat je precies nodig hebt om te vissen, ligt aan het type vis waar je op wil vissen. Zorg dat je de juiste vishengel en het juiste aas hebt om de vis aan te trekken die jij wil vangen.

Waar je ook wil gaan vissen en op wat voor vis je ook wil vissen. Het hebben van een vispas is altijd noodzakelijk.

De vispas is een bewijs dat je bent aangesloten bij een visvereniging en dat je toestemming hebt om op de meeste oppervlaktewateren te mogen vissen.
Als je vrij beperkt vist, met bepaald soort aas en op bepaalde wateren dan kan in sommige gevallen een kleine vispas ook volstaan.

Wanneer je een vispas aanschaft krijg je allerlei informatie en ook een visblad thuisgestuurd. Ook word je voorzien van links om te zien waar je met welke vispas mag vissen.

Heb je altijd een vispas nodig?

Ben je jonger dan 14 en vis je altijd alleen met een volwassene die in het bezit is van een vispas? Dan heb je geen eigen vispas nodig. Let op: Wil je met meerdere hengels vissen? In dit geval heb je wel je eigen vispas nodig

Als je jonger bent dan 14 en je wil ook wel eens alleen gaan vissen en je wil graag meerdere hengels gebruiken, dan heb je je eigen vispas nodig. In dit geval kun je kiezen voor een jeugd vispas. Deze zijn iets goedkoper in aanschaf.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts