De karpervisser, dit heb je nodig

Vissen is een leuke hobby. Je kunt op snoek gaan vissen of snoekbaars, maar karpervissen is ook zeker een uitdaging. Iedere soort vis vraagt om een andere manier van vissen. Wat heb je nodig om te gaan karpervissen? Wat zijn de essentials voor de karpervisser?

Een visvergunning

De eerste stap voor iedere visser is het kopen van een visvergunning. Je koopt de visvergunning van de visvereniging bij jou in de buurt of in de regio’s waar jij graag wilt vissen. Je kunt de vispas check doen om te achterhalen welke vergunningen jij nodig hebt.

Een vishengel en een dobber

Wanneer jij wilt gaan beginnen met karpervissen is het belangrijk om eerst te starten met witvis. De meeste vissers beginnen op die manier. Je leert dan omgaan met een vishengel, een dobber, verschillende attributen, materialen en aas.

Overige materialen

Je hoeft niet gelijk de volledige uitrusting voor het karpervissen te kopen. Met een vishengel met molen, visdraad, dobber, lood en een haak. Je kunt dan, als het karpervissen je bevalt, nog verder uitbreiden. Bij die uitbreiding kun je denken aan een steun voor de vishengel, beetmelders, onthaakmat en nog veel meer. Je kunt karpervissen zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt.

Manieren om te karpervissen

Er zijn verschillende manieren om te karpervissen. Je kunt vissen met een hengel, dobber en een stukje brood. Dit wordt vlokken genoemd. Je kunt ook statisch karpervissen. Dit betekent dat je aan de kant gaat zitten met je hengels op een steun. Aan de hengel zit dan lijn, lood en een boilie. De boilie ligt op de bodem van het water, klaar om opgepakt te worden door de karper. Tenslotte kun je nog met een pendobber vissen. Hiervoor kun je ook boilies of andere soorten aas gebruiken.

De karper wegen en meten

Om bij te houden hoe groot en zwaar de karper is kun je hem meten en wegen. Je hebt dan een weegmat, weegschaal en een meetlint nodig. Zorg ervoor dat de vis niet te lang uit het water is, want dan kan hij doodgaan. Als je de vis meet en weegt kun je bijhouden wat de grootste karper is die je in een bepaald gebied hebt gevangen.

Samenvattend

Karpervissen kun je zo duur maken als je zelf wilt. De eerste stap is een visvergunning. In principe kun je al beginnen met een vishengel, visdraad, lood, een dobber, een haak en aas. Je kunt jouw uitrusting uitbreiden met hengelsteunen, beetmelders, verschillende soorten lood, haken en soorten aas.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts